dimecres, 25 de febrer del 2015

El SAM de les Terres de l'Ebre prepara el festival "Ebre, Música&Patrimoni" i una exposició al voltant del cinema al territori

Aquestes dues activitats formen part de la programació de 2015 de la xarxa territorial de museus de les Terres de l’Ebre.

Els museus de la xarxa territorial del SAM de les Terres de l’Ebre han aprovat la programació de 2015, en la que destaquen dues activitats de gran format: “Ebre, Música & Patrimoni” i una exposició al voltant del cinema a les Terres de l’Ebre. A més, dins de la programació de 2015 es preveu la realització de diversos cursos de formació específics al voltant de la gestió del patrimoni cultural, i la continuació de la gestió del magatzem de materials arqueològics procedents de les intervencions dutes a terme a les 4 comarques i de projectes que intenten apropar l’oferta educativa patrimonial a les escoles i instituts del territori. Tota aquesta programació complementa a les que ja tenen els museus i equipaments patrimonials que formen part de la Xarxa Territorial de Museus del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre.



L’activitat “Ebre, Música & Patrimoni” s’alterna bianualment amb l’exposició “Ebre, Art & Patrimoni”, que es va engegar l’any passat i que tenia l’escultura com a protagonista. Per aquest any, s’organitzaran durant els mesos d’estiu un conjunt de concerts que es duran a terme en espais patrimonials o singulars de les Terres de l’Ebre. El repertori musical haurà de tenir alguna vinculació amb l’espai patrimonial assignat o es tractarà, en alguns casos, de peces composades expressament per l’ocasió. Els concerts es complementaran amb activitats com visites guiades i tastos; entre moltes altres.

L’altra activitat de gran format es durà a terme entre enguany i el 2016. Es tracta d'una exposició al voltant del cinema a les Terres de l'Ebre com a fet social i històric que vol recuperar una part de la memòria dels ebrencs vinculada a les sales de cinema de les diferents localitats. En el projecte hi participa de manera activa l'Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili. Al llarg del 2015 es durà a terme el guionatge de l'exposició i l'elaboració de continguts, i s’inaugurarà al llarg del primer semestre del 2016.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada