dijous, 21 d’agost del 2014

'Entre Tarraco i l'Ebre, l'Ametlla de Mar a l'antiguitat'

Portada del llibre 'Entre Tarraco i l’Ebre, l’Ametlla de Mar a l’antiguitat'. Foto: Cedida 
Al juliol presentàvem al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar la publicació Entre Tarraco i l’Ebre, l’Ametlla de Mar a l’antiguitat, resultat d’uns anys d’interès i investigació sobre el passat romà d'este territori, motivat per les descobertes que s’han anat fent en els últims anys.

La publicació és fruit del treball conjunt de diverses institucions, principalment del Museu de les Terres de l’Ebre i de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, però també dels serveis territorials de cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Universitat de Barcelona, de la Diputació de Tarragona i de particulars que hi han col·laborat amb l’equip de professionals.

Poder aportar informació a la història del poble és una satisfacció. Més enllà de la història recent on s’origina i es desenvolupa l’actual Ametlla de Mar com a nucli urbà, on ara és el terme municipal hi ha vestigis històrics molt antics, mostra que la zona ja era habitada, usada, coneguda, gaudida pels nostres avantpassats. Allí on cada estiu jeuen els visitants i turistes, gaudint de les aigües cristal·lines, de la bona temperatura, de paisatges bucòlics... abans ja en feien ús, per bé que diferent, persones que comerciaven, vigilaven o conquerien nous territoris.

El fet que la feina d’investigació puga tindre un fruit tangible com ho és un llibre, sempre acaba sent una recompensa visible que dóna valor a la faena menys visible. A més, permet fer arribar els coneixements i descobriments a tot el públic, i d’una manera molt didàctica.

La presentació d’este llibret la vam acompanyar de l’exposició Les Terres de l’Ebre: de la neolitització a la romanització, exposició arqueològica itinerant de petit format cedida pel Museu de les Terres de l’Ebre i dedicada a la prehistòria, protohistòria i el món antic, que ens contextualitza els descobriments fets a l’Ametlla de Mar en el seu entorn més immediat, i que es pot visitar fins al 29 d’agost.


Exposició 'Les Terres de l’Ebre: de la neolitització a la romanització' Foto: Cedida
Daniel Boquera Benaiges
Conservador del Museu de Ceràmica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada